Discurs inici de mandat

  • Ciutat
  • 5 mins read

Benvinguts i benvingudes,

En primer lloc, des de la distància ideològica, de formes i de projectes és de justícia democràtica donar l’enhorabona al nou Alcalde i desitjar sort i encerts al nou govern.

Voldria començar la meva intervenció reconeixent la feina que hem fet el govern sortint. 

Segur que hem fet coses bé i segur que hem comès errors. Però no és menys cert que sempre hem treballat posant al centre allò que hem cregut millor pels badalonins i les badalonines.

També vull agrair tota la feina feta pel personal de l’Ajuntament de Badalona, els organismes autònoms i empreses públiques. Amb els qui he tingut l‘oportunitat de treballar més estretament i a tota la resta. I també als professionals de Badalona Comunicació que heu treballat sempre per oferir pluralitat, rigor i compromís amb el periodisme de qualitat.

Als veïns i les veïnes de Badalona, dir-vos que és un honor treballar per a vosaltres, ja sigui a govern o des de l’oposició.

Des de fa molts anys Badalona ha viscut encallada en un present perpetu que no li ha permès avançar. 

Una situació que s’ha vist accentuada per la inestabilitat política, els canvis de govern, el populisme i l’electoralisme.

Tàctica en lloc d’estratègia. Però quan les decisions només són tàctiques i no estratègiques, a la llarga qualsevol empresa o organització acaba en fallida. També en el cas de Badalona.

Durant aquests 18 mesos, el govern de progrés hem presentat un projecte de ciutat que buscava l’equilibri entre gestionar el present i planificar el futur.

Projectes com l’arribada de la UPC a la CACI, l’arribada del Centre de Blockchain de Catalunya a Badalona, la celebració de la Copa, la remodelació del Mercat Torner, avançar en la construcció de les escoles pendents o el Catalunya Media City, entre d’altres. 

També en començar a posar al dia l’Ajuntament de Badalona que viu en una situació de fallida tècnica.

I la tàctica de la gestió del dia a dia com, per exemple, tornant a obrir Can Casacuberta després de 3 anys tancada.

18 mesos de govern són molt pocs i 18 mesos en un Ajuntament com el de Badalona  encara són menys. Tot això sumat a 8 anys d’inestabilitat, a governs febles i a la manca d’acord de les esquerres en moments crítics – com el 2015, 2019 o el 2020 – ha fet que la ciutadania digui prou.

Hem de fer funcionar Badalona, resoldre els problemes de neteja o de seguretat de la ciutat, fer front a les emergències climàtica i habitacional o a la manca de manteniment dels mercats, escoles o poliesportius, entre altres. Però cada decisió que prenem i cada passa que fem han de formar part d’un camí més llarg.

Senyor Albiol, la ciutat ha parlat i ha decidit, i ho ha fet de forma contundent quin projecte ha de liderar la ciutat els propers anys. Ja no té excuses i té un munt de promeses basades amb un “badalonisme màgic” per complir.

Vostè ha dit en campanya que venia a muntar una gestoria sense ideologia. Però governar és prioritzar uns recursos limitats. I aquesta priorització es fa en base a una ideologia. Estic convençut que veurem el Partit Popular als pressupostos, a les ordenances fiscals, a les polítiques d’igualtat o a les decisions urbanístiques. Falta per veure quin Partit Popular, el de Josep Piqué o el que pacta amb Vox. L’Albiol simpàtic o l’Albiol del 155 i de la repressió.

Esquerra Republicana treballarem sempre lleials a la ciutat de Badalona i als nostres veïns i veïnes, farem una oposició constructiva i al mateix temps fiscalitzarem la seva obra de govern i serem exigents amb totes aquelles propostes que l’han dut a obtenir aquests resultats.

Treballem amb fam de justícia i no amb set de venjança. Per això els regidors d’Esquerra Republicana hem posat a la disposició del seu govern un traspàs en condicions.

Un traspàs que fa 18 mesos vostès no van fer. Van deixar literalment els despatxos buits. Des dels nostres principis republicans, entenem que la ciutat està per sobre de qui la governa. Així és com nosaltres entenem el badalonisme.

Esquerra Republicana treballarem per tornar a guanyar-nos la confiança dels nostres veïns i veïnes. I de fet, aquests darrers dos anys ja hem posat les bases. Això és una carrera de fons.

I sobretot seguirem obrint el projecte i treballant al costat de la gent.

Volem una Badalona emprenedora, treballadora, feminista, verda, inclusiva i socialment justa.

Avui és el primer dia d’una nova etapa. El primer dia del govern Albiol i el primer dia d’un compte enrere per recuperar un govern de progrés.

Senyor Albiol, un gran poder comporta una gran responsabilitat. Que avui tingui aquesta majoria absoluta no li dona la veritat absoluta. Els 27 regidors i regidores d’aquest Ple representem la voluntat de la ciutadania de Badalona, tots i totes. Treballi per construir consensos.

Sàpiga fer-se digne dels badalonins i les badalonines. 

Visca Badalona i visca Catalunya lliure.


Fotografia de portada d’en Lluís Ferrer a Unsplash.

Deixa un comentari