Qui sóc?

Alex Montornès

Primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Badalona. President del Grup Municipal d’ERC Avancem a l’Ajuntament de Badalona i President d’Esquerra Republicana Badalona.

Vaig néixer l’any 1986 i he viscut pràcticament tota la vida al barri de Dalt de la Vila, recentment, visc al de Casagemes.

Sóc Doctor en Física per la Universitat de Barcelona. Vaig estudiar la llicenciatura de Física i després un màster en Meteorologia a la mateixa universitat.

He treballat a diverses empreses de la indústria eòlica: Meteosim Truewind (2010-2011) i AWS Truepower (2011-2014) com a predictor de vent i realitzant recerca en mètodes estadístics i a Vortex (2014-actualitat) on he fet recerca en models meteorològics d’alta resolució.

He participat en diversos projectes de recerca amb la Universitat de Barcelona i centres de recerca dels Estat Units com el National Center of Atmospheric Research (NCAR).

He estat membre de tribunals de treballs del màster d’Energies Renovables mitjançant l’empresa UNIBA (2016-2017) i he participat com a ponent convidat al curs de Meteorologia de la Universitat de l’Experìencia que realitza la Universitat de Barcelona (2016-actualitat).

He realitzat més de 30 publicacions a revistes científiques de renom i a conferències de prestigi internacionals, així com diverses xerrades de divulgació sobre el canvi climàtic i les energies renovables.

Sóc militant d’Esquerra Republicana des de l’any 2016. He estat Secretari d’Organització de la Federació Comarcal del Baix Besòs (2016-2019), Secretari d’Organització d’ERC Badalona (2017) i President d’ERC Badalona (2017-actualitat). He col·laborat amb ERC fent anàlisi de big data i estratègia electoral (2018-2019).

Vaig ser escollit regidor d’Esquerra Republicana a Badalona a les eleccions municipals de 2019. Actualment em trobo en excedència forçosa a la meva feina.

Des del 8 de novembre de 2021, sóc el Primer Tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Badalona en l’àmbit d’Impuls de ciutat i reconstrucció covid que inclou les competències de promoció econòmica, ocupació, mercats municipals, cementiris, turisme i desenvolupament del Pla de Reactivació Social i Econòmica de la covid-19.

Sóc el President del Grup Municipal d’ERC Avancem.