Carta oberta als treballadors i treballadores municipals

Fem funcionar Badalona amb tu

Benvolgut treballador i treballadora municipal,

M’adreço a tu, per expressar-te el meu agraïment sincer i el meu reconeixement per la teva dedicació, esforç i compromís per treballar per la nostra ciutat i comunitat. 

Davant uns anys turbulents marcats per la inestabilitat, els canvis de govern i la crisi de la covid, els treballadors/es municipals heu estat les persones que heu mantingut els engranatges d’aquest Ajuntament en funcionament.

Des del manteniment dels equipaments a l’atenció a la ciutadania, passant per garantir i vetllar per la seguretat i protecció dels nostres veïns i veïnes, atendre i acompanyar les nostres famílies vulnerables i sense recursos, planificar urbanísticament la ciutat o ajudar a aquelles persones sense feina, entre d’altres. Tots i totes, amb la vostra tasca teniu un paper clau i vital a l’Ajuntament i feu millor la vida de les persones que viuen i treballen a Badalona.

Sovint la classe política badalonina no sap reconèixer prou bé la importància de la vostra feina. No s’hi val dir que cal tirar a terra El Viver, no s’hi val dir que externalitzarem els serveis de l’Ajuntament. Hem de fer funcionar Badalona.

Vull obrir una nova etapa a la ciutat de Badalona i la vull obrir treballant al vostre costat, escoltant les vostres inquietuds, compartint la responsabilitat d’allò que a vegades no surt prou bé i reconeixent els vostres èxits. D’aquesta crisi de l’Ajuntament de Badalona només ens en sortirem si treballem junts.

Sé que fa tants anys que no veieu cap canvi significatiu que ja viviu literalment desesperançats. No us enganyaré, els reptes que tenim al davant no són fàcils i no hi ha solucions màgiques.

Ja us ho he demostrat el meu compromís a fer possible el canvi que tant necessita aquest Ajuntament aturant la modificació de la RLT, quan aquesta anava en contra d’allò que estic convençut que necessitem. No hi ha dreceres. No em tremolarà el pols per fer els canvis que fan falta a l’Ajuntament i tampoc davant a qui s’hi oposi per seguir com sempre.

Hi va haver un temps en que Badalona era una ciutat que mirava el futur i volia fer grans coses. Una ciutat que era referent per a moltes altres en matèria de Serveis Socials o Guàrdia Urbana, entre d’altres. Aquesta és la Badalona que vull recuperar.

Cal prendre decisions amb determinació i valentia. El nou pressupost ha de fer créixer el capítol destinat a recursos humans i decréixer el destinat a projectes. No té sentit tenir superàvit perquè ens falten mans per fer la feina. Enfortim recursos humans perquè és kafkià que no tinguem gent ni per contractar gent. Enfortim el departament de contractació per desbloquejar la feina i començar a guanyar fluïdesa. A partir d’aquí recuperem els múscul de tots els departaments.

Treballem per dotar del material necessari. És inacceptable que la nostra Guàrdia Urbana treballeu sense el material suficient (cotxes, armilles, mantes, etc) o que l’equip de manteniment tingueu problemes per disposar de les eines per fer la vostra feina. Tornem a ser referents.

Fem un Ajuntament pensat en els serveis que oferim a la ciutadania. No oblidem mai que aquesta és la seva única raó de ser. La gent. Reorganitzem-nos i adaptem-nos al segle XXI.

No em rendiré mai i no descansaré fins que Badalona funcioni. Fem-ho plegats.

Amb tot el meu respecte i gratitud,

Alex Montornès Torrecillas

Deixa un comentari