Les Tres Xemeneies l’oportunitat per lluitar contra les desigualtats al Besòs amb l’Olga Gámez

Esquerra Republicana som un partit de més de 90 anys d’història. Més de 90 anys d’història impol·luta en les lluites nacionals, obreres, socials, feministes, ecologistes. 

Presidenta d’Esquerra Republicana a Badalona.

Filla dels moviments veïnals i sindicals participo d’aquest projecte per aquests valors.

L’activitat econòmica i la creació d’oportunitats són dos elements clau per lluitar contra les desigualtats persistents als nostres barris de Badalona i de Sant Adrià de Besòs.

Durant anys, aquestes dues ciutats hem vist que no érem una prioritat de país i les diverses crisis que hem patit han aprofundit les desigualtats, la vulnerabilitat i la degradació de molts barris. I això no és culpa dels veïns i les veïnes que hi viuen. Això és responsabilitat de les administracions que no han sabut o no han pogut donar-hi resposta.

Feminitzar la política és també reconèixer quan no som prou encertades i explicar-nos. El que em sap més greu és l’ús que alguns han fet de les meves paraules. I sé que aquest ús ha fet mal a veïns i veïnes de La Mina. 

Avui, tenim sobre la taula el projecte de les Tres Xemeneies. Un projecte que estic convençuda que és una oportunitat per transformar els barris de la conca del Besòs que sovint han patit les conseqüències més dures de les crisis econòmiques i socials que hem patit.

Quan parlem de les Tres Xemeneies hi ha dos models. Dos models que són legítims i que defensores i detractores els defensen. D’una banda, la construcció d’un gran parc metropolità de 30 ha. De l’altra, impulsar una transformació urbanística que generi activitat econòmica i impulsi aquest territori.

Els Ajuntaments de Sant Adrià i Badalona, en la seva majoria, han optat pel segon model. Un projecte de transformació que inclou el compromís de la Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana i el Consorci del Besòs.

No conec a ningú que no li agradi la idea de tenir un parc metropolità en aquesta zona. Però dedicar aquesta gran extensió només a fer-hi un parc, per mi és un error. El desenvolupament de l’entorn de les Tres Xemeneies ha de ser una oportunitat de país. Una oportunitat per construir un eix de l’economia del coneixement al litoral des de Castelldefels fins a Mataró. Un eix que es consolida i on el Barcelonès Nord avui és un espai buit.

És l’oportunitat d’impulsar un centre de formació professional integral especialitzat en la indústria del cinema i el videojoc. Formant perruquers, modistes, càmeres, programadors, etc. Formant i reciclant professionalment a la nostra ciutadania i fent que trobin feines de qualitat. Element essencial per lluitar contra la pobresa i les desigualtats.

També és l’oportunitat de connectar urbanísticament les ciutats de Badalona i Sant Adrià. I sí, també és una oportunitat que ha de servir per revertir les desigualtats de barris com Sant Roc, el Remei o la Mina. I tot això sense renunciar a un parc metropolità que ocuparà un 30% de la superfície.

I sí, estic convençuda que construir un gran parc entre aquests barris és deixar perdre una gran oportunitat. I no, això no és perquè la gent de la Mina o de Sant Roc sigui problemàtica o conflictiva com alguns han volgut fer creure. I això no és criminalitzar la pobresa, ni ser classista, ni estigmatitzar. És dir les coses com són.

Vull posar en valor la feina que han fet els companys i companyes d’Esquerra a Sant Adrià, defensant sempre els veïns i veïnes de la Mina.

Aquesta setmana vaig participar a la tertúlia de Ràdio Badalona i, intentant explicar això, vaig fer una intervenció que no va estar prou encertada. Ho reconec i em sap greu, perquè amb els nervis i una tertúlia amb molta tensió vaig expressar malament una idea. Feminitzar la política és també reconèixer quan no som prou encertades i explicar-nos.

El que em sap més greu és l’ús que alguns han fet de les meves paraules. I sé que aquest ús ha fet mal a veïns i veïnes de La Mina. 

Però també em sap greu, l’agressivitat que es respira a la política badalonina. I veure com n’hi ha que copien les pràctiques comunicatives de la dreta més reaccionaria i populista, per fer mal a companys i companyes de lluita.

Esquerra Republicana som un partit de més de 90 anys d’història. Més de 90 anys d’història impol·luta en les lluites nacionals, obreres, socials, feministes, ecologistes

I jo filla dels moviments veïnals i sindicals participo d’aquest projecte per aquests valors. I avui sóc presidenta d’Esquerra Republicana Badalona perquè tots els meus companys i les meves companyes treballen i es desviuen cada dia en defensa de totes les persones d’aquesta ciutat.

Finalment, vull posar en valor la feina que han fet els companys i companyes d’Esquerra a Sant Adrià, defensant sempre els veïns i veïnes de la Mina i de tota la ciutat i lluitant contra la política dels de sempre, que no ha ajudat a resoldre les desigualtats i la vulnerabilitat social del territori. 

Qui, per interessos partidistes, vulgui tergiversar el què pensa i fa Esquerra Republicana sempre ho podrà intentar, però al final el que queda és la feina ben feta i això els veïns i veïnes ho saben i ho valoren.

Deixa un comentari