Reivindiquem el Baix Besòs com una peça clau per al futur del país amb Ana Balsera

Candidata d’ERC Baix Besòs. Número 18 a les llistes d’Esquerra Republicana per Barcelona a les eleccions al Parlament de Catalunya. Vaig néixer el 1991 i sóc de Santa Coloma de Gramenet. Advocada especialitzada en dret mercantil i civil. Vaig començar a militar a Esquerra Republicana i a les JERC el 2015, mantenint la doble militància fins a complir els 28 anys. Actualment sóc vicepresidenta i secretària de la Dona la meva ciutat i secretària de la Dona de la Federació Comarcal del Baix Besòs. @anabalseramarin

Ara més que mai, fem sentir la nostra veu, ara més que mai, reivindiquem el Baix Besòs com una peça clau pel futur del país.

Parlar del Baix Besòs és parlar de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs, l’Àrea Metropolitana, una realitat que suma a la diversitat del nostre país, però sobretot, la realitat del nostre territori, la nostra realitat.

Si parlem del Baix Besòs, parlem d’una gran densitat de població, de ciutats connectades en un continu urbà i separades per un carrer, parlem de persones treballadores, de persones migrades, parlem de persones d’orígens diversos que han construït aquestes ciutats literalment amb les seves mans, parlem d’una terra d’acollida, de diversitat, de cohesió social i de lluites compartides. Un territori que fa temps que ha d’estar a l’agenda política del país. I, ara més que mai, entrats al 2021, venint d’un 2020 tan convuls que ens ha deixat no només una crisi sanitària degut a la pandèmia de la Covid19, sinó també una crisis econòmica i, sobretot, una crisi social i humanitària. I aquesta crisi es viu amb més intensitat als municipis de l’Àrea Metropolitana, precisament per les nostres característiques, per la distribució urbanística de les nostres ciutats i per la nostra forma de relacionar-nos.

I és precisament en aquests moments en els que no ens podem quedar sense veu i sense actuar. Cal anar més enllà, defensar el nostre territori, els nostres projectes, les nostres necessitats i, sobretot la nostra gent. És per això que vaig decidir fer un pas endavant, és per aquest motiu que sóc la candidata del Baix Besòs a les llistes d’Esquerra Republicana a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Crec fermament en la nostra realitat, en els tres municipis i en la ciutadania del Baix Besòs, i el més important, crec que hem de ser un actor fonamental en la sortida a aquesta crisi social i econòmica.

Autor: Bryan G.

Hem de treballar junts i juntes per fer realitat el projecte del Hub del Coneixement del Barcelonès Nord a les Tres Xemeneies, aprofitar el valor del Pol Biomèdic de Can Ruti a Badalona, el campus de la Universitat de Barcelona de Torribera a Santa Coloma de Gramenet i el campus nord de la Universitat Politècnica de Catalunya a Sant Adrià de Besòs. Una oportunitat per al desenvolupament industrial dels polígons del Sot i del Sud de Sant Adrià i de Badalona que tindrà un impacte positiu a tota la comarca.

Hem de seguir treballant i reivindicant que la L1 del metro ens connecti entre Badalona i Santa Coloma, per la connexió de Badalona i Sant Adrià amb el Tram per la costa, pel soterrament de la B-20 al seu pas per Santa Coloma i per la pacificació o soterrament de la C-31 que fa tantes dècades divideix Badalona.

Autor: Ian Boyle

Hem de liderar la preservació del nostre entorn natural: la protecció de la Serralada de Marina, la conca i la desembocadura del riu Besòs, la descontaminació de la platja de La Mora a Badalona, la protecció de les nostres platges, la mitigació, l’adaptació i la resiliència als efectes que l’emergència climàtica té i tindrà sobre la nostra comarca. Hem de liderar la transformació energètica fent de les nostres ciutats un referent en eficiència i sostenibilitat.

I al mateix temps, hem d’estar al costat del món educatiu. Reivindicar i seguir treballant perquè les escoles pendents de construir a Badalona com el Ventós Mir, l’Escola Port o l’Institut la Riera, entre d’altres siguin una realitat quan abans millor.

Autor: Ajuntament de Badalona

Estar al costat del nostre comerç local, potenciar i adaptar els nostres mercats davant la gran competència de plataformes digitals. 

Font: El Periódico de Catalunya

També hem de lluitar per nosaltres, les dones, per totes les badalonines, adrianenques i colomenques que malauradament són les que estan patint d’una forma més intensa la crisi derivada de la Covid. Les nostres dones que es dediquen a la feina de cures i ningú les té en compte, les que sempre són menystingudes.

Ara més que mai, fem sentir la nostra veu, ara més que mai, reivindiquem el Baix Besòs com una peça clau per al futur del país.

Deixa un comentari