El decret digital

El decret digital és un pas més en la involució de drets civils i polítics a l’Estat espanyol. És directament censura, però a la vegada es tracta de mirar de posar portes al camp.

Aquest decret aprovat en plena campanya, no va ser més que un intent del PSOE per competir amb el PP, Cs i Vox a veure qui és més dur contra Catalunya.

Si una cosa ha servit la campanya del 10N és per demostrar que la única cosa per la qual serveix fer seguidisme de l’extrema dreta, és per fer créixer l’extrema dreta. El PSOE hauria de reconsiderar la seva posició i derogar aquest decret.

El conflicte entre Catalunya i Espanya no es resoldrà ni amb repressió, ni amb censura, ni amb criminalització.

Poden perseguir-nos, poden silenciar-nos, poden prohibir-nos, però això no farà menys greu el problema que tenim davant.

Segons va dir el president en funcions aquest decret havia de servir per combatre la “República digital”. Tanta por ens tenen?

Al igual que les sentències van obrir la porta a poder perseguir qualsevol tipus de manifestació o desobediència civil, com per exemple, els desnonaments. El decret digital obre la porta a perseguir qualsevol forma de dissidència a les xarxes. Avui ens persegueixen a nosaltres, demà poden ser altres col·lectius.

Des dels més profunds valors republicans i de fraternitat amb els altres pobles ibèrics, europeus i del món nosaltres sempre hi serem al costat de les seves lluites. Cap partit de tradició democràtica es pot desentendre de la lluita contra els drets civils, socials i polítics. Tinguin la bandera que tinguin, perquè això no va de quin tros de tela té la gent al seu cor, això va de la lluita pels valors democràtics i republicans universals.

La bèstia que tots voliem i somiavem enterrada 7 metres sota terra a Nuremberg, ha despertat de nou i ha tornat. Davant d’ella, el PSC, GBeC, ERC, Comuns i JxCAT hi hem de ser sempre i tinc la convicció que tard o d’hora hi tornarem a ser.

Deixa un comentari