El meló de la seguretat

  • Seguretat
  • 3 mins read

Hem encetat el mes de setembre i alguns partits de Badalona han volgut obrir el meló de la seguretat per Twitter, tertúlies, etc aprofitant l’estela mediàtica que hi ha qui ha volgut dibuixar aquest estiu a Barcelona.

Tanmateix, les dades de Mossos sobre els delictes coneguts a la nostra ciutat no mostren la tendència catastrofista que de forma interessada s’intenta dibuixar. Les dades de 2019 són NOMÉS fins a juliol.

Potser hi ha qui ara dirà que no mostro sensibilitat amb el tema. Tot al contrari. Badalona té molta feina en la lluita contra l’incivisme i en treballar les zones de la ciutat on segur que es concentren més fets delictius (no és cap consol, però com a tot arreu, val a dir).

er exemple, si mirem els robatoris amb força l’any 2012 o 2013 en ple govern de l’Albiol amb suport de CiU hi havia més casos que el 2016 o el 2017 sota el govern del canvi. I això que es va dissoldre l’Omega! Però el 2012 no hi havia inseguretat, sembla.

Igual en robatoris amb força a l’interior de vehicles, robatoris amb força o intimidació, o els robatoris i furts amb ús de vehicles, entre d’altres.

La inseguretat és una percepció. Que la ciutadania tingui sensació de seguretat és essencial, per això hi ha qui juga electoralment de mala fe. En canvi les dades diuen coses i si les escoltes amb atenció, anuncien la veritat.

És per això que el relat interessat de determinats partits genera la idea col·lectiva que avui hi ha menys seguretat, quan en canvi el nombre de delictes ha disminuït.

Hi ha molts temes de ciutat amb els quals fer oposició i construir alternativa. Tots volem poder governar la ciutat per posar el nostre projecte polític al servei de la ciutadania. Utilitzar la seguretat com a arma llancívola per part d’alguns partits és una irresponsabilitat.

Podem fer vídeos, tuits, explicar a mil i una tertúlies que Badalona és el Bronx per desgastar el govern de torn. Nosaltres preferim treballar majories al Ple que permetin posar al dia la ciutat. També en seguretat. És urgent i és la nostra obligació fer-ho.

Un pacte ampli de ciutat amb les forces que tractem la seguretat de forma responsable i que doni resposta a les limitacions actuals de la Guàrdia Urbana i a les qüestions de seguretat i civisme amb perspectiva de futur.

Leave a Reply