Alex Montornès Torrecillas

Esquerra Republicana

Nascut el 1986 al barri de Dalt de la Vila. Doctor en Física Atmosfèrica per la Universitat de Barcelona. Ha participat en diferents projectes de recerca i ha fet conferències tant en l’àmbit internacional com universitari. Ha treballat en el sector privat en el camp de la indústria eòlica. Primer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit d’Impuls de Ciutat i Reconstrucció COVID. És president del Grup Municipal d’ERC Avancem-MES i candidat a l’alcaldia per les eleccions municipals de 2023.

Va estudiar a l’escola Jungfrau de Badalona, una escola catalana i de profunds valors republicans i, més endavant, a l’Institut Badalona VII, on va aprendre la importància de la diversitat de cultures, llengües i idees.

El seu pare va ser cap de premsa de diversos alcaldes i gerent de la televisió i la ràdio de Badalona. La seva mare també va ser treballadora municipal. D’ells en va aprendre el valor del servei públic.

Volia ser astronauta. Va estudiar física perquè volia entendre l’Univers. Es va especialitzar en la meteorologia i va ser alumne d’en Tomàs Molina.

Ha treballat 10 anys a l’empresa privada al sector de l’energia eòlica, ajudant a lluitar contra el canvi climàtic. Col·labora en projectes de recerca i fent conferències a la universitat.

L’Àlex és vegetarià, li agrada cuidar el seu hort urbà i consumir productes de proximitat del territori. Malgrat no tenir massa temps per fer-ho, sempre que pot li agrada cuinar i provar noves receptes amb noves espècies o ingredients.

És un amant dels animals, especialment dels gossos. Li agrada passejar amb la Brownie i la Nina, les dues gosses de la família.

Li agrada compartir la seva afició pel teatre i el cinema amb la seva parella, l’Anna.

També gaudeix del mar i la platja tant com pot. Quan necessita pensar o està trist s’asseu a contemplar-ne la seva immensitat i l’ajuda a relaxar-se i a evadir-se dels problemes i complicacions del dia a dia.

Durant el seu temps lliure llegeix novel·les de misteri, llibres d’antropologia i veu sèries i pel·lícules de ciència ficció.

Li agrada moure’s a peu per Badalona i perdre’s pels seus carrers, on cada dia pot descobrir racons i llocs diferents que el sorprenguin.