El fons voltor 馃挵 Lazora ha arribat al barri del Progr茅s de Badalona

El juliol Lazora va comprar a Solvia (Banc Sabadell) un complex de pisos al barri del Progr茅s on hi ha 100 llars en lloguer. El fons voltor ha comen莽at a pujar el lloguer dels nous contractes amb increments del 80%, situant el preu dels habitatges entorn als 1.800 i 1.900鈧.

A mitjans de setembre, la Plataforma Sant Roc, el Sindicat de Llogaters de Badalona i els grups d’ERC Avancem-MES, GBeC i JxCAT vam comen莽ar a treballar amb els ve茂ns i les ve茂nes una resposta a aquesta problem脿tica.

“Qui vulgui ajudar els ve茂ns ser脿 molt benvingut, creiem que no s’ha de fer partidisme. Per貌 sobretot preguntar-nos si volem que al barri del #Progr茅s es paguin lloguers de 2.000鈧 o no. I si no ho volem millor q comencem a treballar x evitar aquests tipus d’abusos especulatius”

Alex Montorn猫s, 9 d’octubre de 2019

No 茅s nom茅s un problema pels ve茂ns que hi viuen, l’especulaci贸 del lloguer genera un efecte de taca d’oli al barri i per extensi贸 a la ciutat. Volem que al Progr茅s es paguin lloguers de 2.000鈧/mes? Mentrestant, l’Alcalde 脕lex Pastor del govern PSC-Comuns xiula.

Lazora t茅 un dilatat historial pel que fa a l’especulaci贸 i expulsi贸 de ve茂ns i de ve茂nes dels seus barris tal i com podem veure als mitjans de comunicaci贸. Un problema creixent a les nostres ciutats amb diversos fons especulatius (Sant Joan Desp铆 o Montgat, entre d’altres).

Ajuntaments de diversos colors (Parla, Torrej贸n de Ardoz, Alcobendas, entre d’altres) han fet suport als ve茂ns afectats amb mocions de reprovaci贸 o b茅 des del govern evitant que es dispari el preu del lloguer. A Badalona PSC i Comuns defugen el seu deure de servei p煤blic. Per aix貌 presentarem una moci贸 conjunta al proper Ple de Badalona.

ERC Avancem-MES reclamem que el govern municipal posi a disposici贸 de les persones afectades tot el suport pol铆tic i administratiu per fer front a un problema que provocar脿 l’augment dels preus dels lloguers a tota la zona i a Badalona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'est脿 connectant a %s