El fons voltor 💰 Lazora ha arribat al barri del Progrés de Badalona

  • Habitatge
  • 2 mins read

El juliol Lazora va comprar a Solvia (Banc Sabadell) un complex de pisos al barri del Progrés on hi ha 100 llars en lloguer. El fons voltor ha començat a pujar el lloguer dels nous contractes amb increments del 80%, situant el preu dels habitatges entorn als 1.800 i 1.900€.

A mitjans de setembre, la Plataforma Sant Roc, el Sindicat de Llogaters de Badalona i els grups d’ERC Avancem-MES, GBeC i JxCAT vam començar a treballar amb els veïns i les veïnes una resposta a aquesta problemàtica.

“Qui vulgui ajudar els veïns serà molt benvingut, creiem que no s’ha de fer partidisme. Però sobretot preguntar-nos si volem que al barri del #Progrés es paguin lloguers de 2.000€ o no. I si no ho volem millor q comencem a treballar x evitar aquests tipus d’abusos especulatius”

Alex Montornès, 9 d’octubre de 2019

No és només un problema pels veïns que hi viuen, l’especulació del lloguer genera un efecte de taca d’oli al barri i per extensió a la ciutat. Volem que al Progrés es paguin lloguers de 2.000€/mes? Mentrestant, l’Alcalde Álex Pastor del govern PSC-Comuns xiula.

Lazora té un dilatat historial pel que fa a l’especulació i expulsió de veïns i de veïnes dels seus barris tal i com podem veure als mitjans de comunicació. Un problema creixent a les nostres ciutats amb diversos fons especulatius (Sant Joan Despí o Montgat, entre d’altres).

Ajuntaments de diversos colors (Parla, Torrejón de Ardoz, Alcobendas, entre d’altres) han fet suport als veïns afectats amb mocions de reprovació o bé des del govern evitant que es dispari el preu del lloguer. A Badalona PSC i Comuns defugen el seu deure de servei públic. Per això presentarem una moció conjunta al proper Ple de Badalona.

ERC Avancem-MES reclamem que el govern municipal posi a disposició de les persones afectades tot el suport polític i administratiu per fer front a un problema que provocarà l’augment dels preus dels lloguers a tota la zona i a Badalona.

Deixa un comentari